2013 – Turen gik til Californien

Klik på billedet for at få fuld størrelse

Vores 2. road trip i USA. Fantastisk tur fra San Francisco til L.A i en åben Camero. En oplevelse i 4 dimensionser.

En tur med mange fede oplevelser. San Franciso er er spændende by, dog ikke bygget særlig fornuftigt. Den er bygget en på et totalt ufremkommende areal. Byen er jo fyldt med stejle bakker, men den har en del søde og larmende såløver. Et must at opleve. Desværre så vi ikke Alcatraz, da det var strejke i landet. En grund til at tage tilbage.

Turen ned af Highway 1 er klart en oplevelse værd, og det behøver ikke tage flere måneder. Vi havde 10 dage, hvilket var mere end rigeligt – hvis man holder sig til Highway 1 🙂 Måske plus lidt ekstra, hvis man vil se mange tinge i LA.

Siger man Californien og Highway 1, siger man også Solvang, og hvem rejser ikke den halv jord rund for at se rundetårnet 🙂 Desuden er det jo rart at blive bekræftet i at vi alle går rundt i folkedragter og Danmark er fyldt med bindingsværkshuse og møller 🙂

På ruten er der dog meget mere at se. Der er bl.a. 17. miles Drive syd for Monterey. En sted hvor man nok ikke kun skal være teamleder hos NN for at bo :-).

Monterey er ligeledes en spændende by at se. Hvis man kan, bør man bo på Old Monterey Inn. Tro mig, det er en oplevelse værd 🙂

Man er selvfølgelig også nødt til at komme forbi Hearst Castle . Hearst Castle er ikke bare en af California Highway 1’s største seværdigheder. Det enorme slot er også med på top 10 listen over USAs mest besøgte turistattraktioner. Det med størrelsen skal i øvrigt tages ganske bogstaveligt, da det store kompleks indeholder ikke færre end 144 værelser, heraf alene 56 soveværelser og 61 badeværelser.

Og så er der selvfølgelig LA. Vi nåede desværre ikke så meget her, så her er der også endnu en grund til at komme tilbage.

God tur ned af Highway 1.

KH

Laila